Speelgoed gemaakt in Europa
Verzendkosten €3,- | Boven €20 gratis verzonden
Werkdagen voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

Over ons

BlijeGup wil bijdragen aan een wereld waarin "groen speelgoed" écht groen is

Bij BlijeGup hebben we beloofd ons bedrijfsplatform en onze stem te gebruiken om ons hard te maken tegen klimaatverandering. Kunnen we dat alleen? Natuurlijk niet. We zijn maar een klein bedrijf dat houten speelgoed verkoopt. Maar we kunnen de samenleving wél betrekken bij ons doel om op te komen voor het milieu. Laten we de volgende generatie weghouden van een wereld waarin ze opgroeien tussen plastic wegwerpspeelgoed. En laten we ze het plezier en de waarde ervaren van producten die duurzaam zijn én lang meegaan.

— We kopen en verkopen alleen duurzaam, houten speelgoed waar je HEEL lang plezier van hebt!

We zijn niet altijd helemaal duurzaam geweest, maar nu doen we ons best

We geven het toe. In het verleden waren we zelf eigenlijk een deel van het probleem. Voordat we besloten om onze levensstijl te veranderen, verkocht Martijn plastic speelgoed uit China... Omdat we volledig transparant willen zijn, zijn we daar heel eerlijk over.

Maar op een gegeven moment werd duurzamer leven een passie van ons. We probeerden afval te verminderen. Te stoppen met dingen kopen die we niet nodig hadden. En om over het algemeen te kiezen voor duurzame, herbruikbare producten. Toen wisten we dat we ook moesten overstappen op speelgoed dat beter bij deze levensstijl past. De oplossing? Terug naar de basis. Naar puur. Want als houten speelgoed verantwoord en duurzaam is geproduceerd, is het een fantastisch, natuurlijk alternatief voor plastic.

— Diede en Martijn Tuerlings, oprichters van BlijeGup

Hoe weet je of houten speelgoed echt groen is?

Het begint met een boom in een duurzaam Europees bos...

Niet al het houten speelgoed is goed voor onze planeet. Als het gebruikte hout bijdraagt aan ontbossing, heeft dat een verwoestende impact op ons milieu. Lokaal, maar ook wereldwijd. BlijeGup heeft daarom een groot assortiment speelgoed dat is gemaakt van hout afkomstig uit duurzame bossen, hier in Europa. In deze bossen is een strikte controle op bomen kappen en terugplanten.

… waar hier in Europa speelgoed van wordt gemaakt

Producten over de halve wereld vervoeren: dat is een grote bron van vervuiling. Door lokaal te produceren, verkleinen we onze transportvoetafdruk fors. Bovendien kunnen we er zo voor zorgen dat álle werknemers een eerlijke vergoeding en arbeidsvoorwaarden krijgen. Iets dat in lagelonenlanden vrijwel onmogelijk te controleren is.

… dat wordt afgewerkt met gifvrije producten

De gebruikte verf wordt vaak over het hoofd gezien. Het lijkt een klein detail, maar we verzekeren je dat dit niet het geval is. Goedkope verf bevat giftige stoffen, die rond de fabriek ernstige milieuschade veroorzaken. Die gifstoffen komen ook vrij als je kind met het speelgoed speelt: dat kan gezondheidsproblemen veroorzaken. We kiezen daarom alleen voor producten die zijn afgewerkt met verf die veilig is voor je kind en voor onze planeet.

… en verpakt in hergebruikte dozen

We verkopen geen wegwerpproducten. Logisch toch, dat we dan ook geen wegwerpverpakkingen willen? Daarom haalt Martijn elke week gebruikte dozen en vulmateriaal op bij lokale winkels. Dat gebruiken we om onze producten te versturen. Betekent dit dat onze producten niet in mooie merkverpakkingen komen? Ja! Maar we zijn van mening dat dit maar een kleine concessie is om tot echt duurzaam speelgoed te komen. Toch?

Het is het meest duurzaam om…

Je weet het zelf ongetwijfeld. Het is het meest duurzaam om de producten die je koopt zo lang mogelijk te gebruiken. Al het speelgoed van BlijeGup is gemaakt om duurzaam te zijn. Om heel veel kinderen jarenlang plezier te bezorgen. Dus zijn jouw kinderen het speelgoed ontgroeid? Maak er andere kinderen blij mee! Enne: als je het in de container gooit, weet je zeker dat er geen lach op een gezicht komt!

Duurzaamheid en het welzijn van kinderen: daar worden we een BlijeGup van!

Speelgoed is niet alleen om mee te spelen. Het helpt kinderen om hun evenwicht, creativiteit en jonge geest te ontwikkelen. Vraag het maar aan Diede, die als kinderpsycholoog gepassioneerd is over hoe goed speelgoed kinderen helpt om te leren en te groeien. Samen hebben we speelgoed uitgezocht dat net zo goed is voor hun mentale en fysieke ontwikkeling, als dat het leuk en duurzaam is.

Wordt jouw kind een BlijeGup van ons speelgoed?

Altijd op de hoogte blijven van groen speelgoed?

Wil jij op de hoogte blijven van speelgoed dat het beste is voor je kinderen én voor onze planeet? In onze nieuwsbrief onderzoeken we populaire "groene" speelgoedmerken, om te ontdekken of ze echt zo duurzaam zijn als ze zich voordoen. Nieuwsgierig naar onze ontdekkingen? Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief ↴↴↴↴

Contact

Social media

9,6Review LogoWij scoren een 9,6 op Webwinkelkeur

BlijeGup

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »